Privatna zdavstvena ustanova – Apoteka Pharmalife

0
835

pharmalifeU samom centru Ulcinja, maja 2012.godine otvorena je apoteka Pharmalife.

Već u prvim danima svog poslovanja apoteka Pharmalife privukla je veliku pažnju ulcinjana i turista. Ljubazno osoblje, koje je uvijek na raspolaganju svojim pacijentima, prijatan ambi­jent i široka paleta proizvoda, samo su neki od načina na koji apoteka Pharmalife stiče prepoznatljivost i povjerenje već od prvog kontakta. Apoteka je interijerski osmišljena po savremenim standardima, vizuelno i funkcionalno se razlikuje od klasičnih apoteka time što nema staklene barijere koja djeli pacijenta od stručnog osoblja, čime se daje prijatniji osjećaj boravka, razgle­danja i konsultovanja.

U oficini se nalaze OTC preparati koji se izdaju bez ljekar-skog recepta, dijetetski suplementi, vitamini i minerali, kao i herb-alni preparati koji doprinose očuvanju zdravlja. Ljekovi su postav­ljeni i dostupni samo stručnom osoblju, čime su ispoštovani evropski standardi koji ne dozvoljavaju izlaganje ljekova.

Apoteka Pharmalife posjeduje informacioni sistem koji omogućava praćenje i analizu izdavanja ljekova, vđjenje robno-finansijskog poslovanja, statističke podatke o prometu i realizaciji, što je primjereno za moderne zdravstvene ustanove.

Osim ljekova i proizvoda koje koriste poboljšanju zdrav­lja, apoteka posjeduje i prostor namijenjen medicinskoj kozmetici svijetski poznatih brendova od kojih su neki ulcinjanima dostupni jedino u apoteci Pharmalife.

Apoteka ima i poseban kutak za bebe, gdje se mogu naći proizvodi za najmlađe na jednom mjestu.

Oprema za bebe, kozmetika za bebe i djecu, pelene i hrana za bebe najpoznatijih su brendova, prepoznatljivog kvaliteta i dizajna.

Zdravstvenu ustanovu je osnovala i vodi mrph Mehrixhana Dervishi Llazorja iz Ulcinja, a prepoznatljivost i visok standard apoteke rezultat je njenog opredjeljenja da svojim učešćem u programima unapređenja javnog zdralja aktivno utiče na podizanje opšteg nivoa usluga u oblasti zdravstvene zaštite. Farmaceuti u Pharmalife prate savremena stručna i naučna dostignuća u oblasti farmakoterapije što im omogućava pružanje kvalitetnih informacija o ljekovima i određenim vrstama medicin­skih sredstava, davanje savjeta za njihovu pravilnu upotrebu, kao i sprovođenje preventivnih mjera za očuvanje i zaštitu zdrav­lja stanovništva, odnosno, promociju zdravlja i zdravijeg načina života.

Mr. Dervishi je prisutna u stručnim časopisima, stalni je saradnik crnogorskog Medicala u kom je objavila više tekstova o unapređenju farmakoterapijskih mjera i postupaka i racionalnoj upotrebi ljekova i određenih vrsta medicinskih sredstava.