Seboroični dermatitis

0
127

Ovaj preparat tretira sve aspekte seboroičnog dermatitisa i djeluje na njegova sva tri prateća simptoma – crvenio, svrab i perut, zahvaljujući aktivnim principima. Aktivna formulacija KELUAL DS šampona (ciklopiroks olamin, cink pirition, Keluamid, β gliciretinska kiselina) je ujedno i bez parabena, a pH vrijednosti u opsegu od 7,5 do 8, pa se odlično podnosi sa kožom glave.

Odrađena su i objavljena brojna klinička ispitivanja efikasnosti kombinacije ciklopiroks olamina i cink piritiona u porjeđenju sa 2% ketokonazolom u borbi protiv Malasezia recidiva, koja pokazuju daleko bolji i dugotrajniji sinergistički efekat ovih principa izolovanih u KELUAL DS šamponu.

Način primjene:

Kompletan tretman se sastoji iz dvije faze – prve, faze ataka, tokom koje se šampon nanosi 3 puta u toku dvije sedmice, i druge, faze održavanja, kada šampon treba aplikovati svega jednom nedjeljno u kombinacji sa Ducray Elution ili neutralnim šamponom po izboru.

Preparat se nanosi na kosu i masira dugo, zatim ispira i nakon toga se proces ponavlja. Najbolje je ostaviti šampon 3min da djeluje i zatim temeljno isprati.

*KELUAL DS šampon je u ambalaži od 100 ml dostupan u bolje snabdijevenim apotekama.

Dr pharm Vladana Raković