Spriječite prijevremeni gubitak kose

0
605

03Alopecija – ćelavost je stanje koje karakteriše gubitak kose, a androgenetska alopecija predstavlja gubitak kose kod muškaraca i žena koji se genetski nasljeđuje. Najčešće započinje u pubertetu, oko 17-te godine. Naučnici danas vjeruju da više gena koje nasljeđujemo od oba roditelja utiču na prijevremen gubitak kose i da je taj gubitak u 80 odsto slučajeva genetski predodređen.

Terapiju androgenetske alopecije čine ljekovi, hormonska supstitucija i hirurški zahvati (transplantacija). Pošto svako od pomenutih rješenja nosi neke od rizika i problema, njemački doktori i farmaceuti iz kompanije Dr.Wolff su eksperimentalno i klinički dokazali da je moguće spriječiti prijevremeno opadanje kose, a tajna je u kofeinu!

Kofein se dokazao kao agens koji se uspješno suprotstavlja negativnom dejstvu testosterona i hormona znanog kao CRH, koji vremenom dovode do atrofije folikula dlake i opadanja kose, posebno kod genetski predisponiranih osoba. Alpecin C1 kofeinski šampon i Alpecin losion protiv opadanja kose, sa visoko aktivnim kofeinskim kompleksom, pospješuju aktivnost folikula i produžavaju rast dlake. Korijen kose se aktivira već pri prvom pranju, a dlaka postaje gušća, jača i lakša za oblikovanje. Vrijeme potrebno da kofeinski sistem dospije u folikul dlake iznosi dva-tri minuta, te stručnjaci preporučuju blagu masažu glave tokom pranja kose u tom vremenu, da bi efekat bio potpun. Najbolji efekat se postiže korišćenjem Alpecin kofeinskog losiona, koji se ne ispira i ima produženo dejstvo tokom 24 časa. Jednostavno se primjenjuje, tako što se umasira u kožu tjemena jednom dnevno i poslije svakog pranja kose.

Alpecin proizvodi su dermatološki prilagođeni tako da zadovoljavaju potrebe i najzahtjevnije kose i kože tjemena a odlični efekti potvrđeni su brojnim kliničkim studijama na univerzitetu Jena, Hamburg-Ependorf i Berlinskoj univerzitetskoj klinici Charite. Proizvodi se mogu kupiti u svim bolje snabdjevenim apotekama. Za ličnu analizu kose posjetite sajt www.alpecin.rs

„Sa tretmanom treba započeti što prije, već kod prvih znakova opadanja kose, tretman primjenjivati redovno i tokom dužeg vremenskog perioda, ako želimo da bude uspješan“.

Dr A. Klenk, vodeći doktor istraživačkog tima Dr Kurt Wolff