Teenlifting

0
261

Mišići kao tkivo su jedna od najvažnijih tkiva u našem licu i tijelu. Upravo zato je bitno vježbati mišiće lica i vrata za zdravlje i ljepotu.

Klasična elektrostimulacija se skroz razlikuje od TEENLIFTING stimulacije. TEENLIFTING® stimulacija koristi posebno oblikovane i jedinstvene elektrode, stimulirajući sve mišiće istovremeno. Upravo takav način elektrostimulacije postiže maksimalne rezultate na svim mišićima (podignut je prag ugode čime se podiže i intenzitet same stimulacije nad svim mišićima ili velikim funkcionalnim grupama mišića). Klasična stimulacija djeluje samo na malim površinama pojedinačnih mišića, što je za njih preintenzivno, a bez djelovanja na susjedne mišiće.

TEENLIFTING je Revolucionarni antiage tretman kojim se podiže tonus i oblikuje lice i tijelo, te potspješuje zdravlje!

To je primjena fizikalne medicine u kozmetici s istovremeno odličnim rezultatima rehabilitacije i proflaksi svih zglobova i mišića.

TEENLIFTING® tretmanima postižemo:

  • Trening
  • Lifting
  • Podmlađivanje
  • Oblikovanje
  • Stimulaciju akupunkturnih tačaka
  • Drenažu
  • Pojačanu cirkulacija stimulisanog tkiva
  • Jačanje koštane mase

Oči i usta su kružni mišići koji starenjem slabe te oči upadaju u očne duplje, a usta u usnu šupljinu. Na skalpu i čelu se nalazi velika kaciga od mišića i vrlo važno ju je stimulirati i ojačati. Na vratu i podbradku imamo veliki mišić koji se zove platizma. TEENLIFTING tretman stimulira mišić platizmu, sve mišiće lica i cijeli skalp. Ta sinhronizirana kontrakcija je vrlo važna za rezultate.

TEENLIFTING je i vrhunski zdravstveni tretman. Jedino su mišići naša cirkulatorna pumpa. Tamo gdje mišić ne pumpa, ne postoji protok cirkulacije. To je najveći problem na glavi i vratu. Postoje tri tačke sa najviše stresa koje stišću mišiće. Prva je mjesto na vrhu vrata, na bazi lubanje – kada dugo vozimo, dugo gledamo u kompjuter, mišići na tom mjestu se počnu krutiti, blokiraju cirkulaciju i to proizvodi bol glave i vrata. Onog trenutka kada upalimo stimulator i postavimo aplikator na to mjesto, stimulator kaže mišiću stisni-pusti i tog trenutka se prokrvi to mjesto. Druga stresna tačka je na čelu između obrva.  U današnjem tempu, cijeli dan imamo stisnute i zabrinute oči. Događa se isto, mišići se ukrute, blokiraju cirkulaciju i nastaju glavobolje. Cirkulacija u tom dijelu je vrlo važna. Zbog čega? Zbog sinusa, vida i kružnih mišića očiju i zbog protoka vazduha kroz nos. Sljepoočni mišić je takođe mjesto stresa. Kad smo ljuti, stisnemo čeljust. To radimo i po noći i zato mnogo ljudi drži noćne udlage koje štite od noćnog zagriza. Sljepoočni mišić je jako važan i kao uzrok tenzionih glavobolja. TEENLIFTING tretmanima tretiramo sva tri mjesta i pokrećemo cirkulaciju i rješavamo se boli i otečenosti.

Prvi tretman treba napraviti što prije kako bi zaustavili opuštanje platizme, lica i skalpa. Nema pojave “lošijeg stanja” po eventualnom prekidanju kontinuiteta tretmana jer mišić još dugo zadržava čvrstoću i oblik.

TEENLIFTING tretmanima ne rješavamo samo jednu boru ili jedan problematični dio na licu. Važno je vježbati sve mišiće lica i vrata kako bi sve „vratili“ na svoje mjesto.

TEENLIFTING metodu je razvila, i dalje razvija zadnjih 30 godina, dr Sanja Malbaša Gošović.

Dr Sanja Malbaša Gošović