01. Decembar – ZORICA KOVAČEVIĆ, DIPL. PRAVNIK DIREKTORICA KCCG

0
372

Zorica Kovačević, dipl. pravnik, imenovana je za direktoricu Kliničkog Centra Crne Gore. Kovačević je na to mjesto imenovana odlukom Vlade. Ona je na čelu Kliničkog centra zamijenila dr Ranka Lazovića koji je početkom novembra podnio ostavku.
Kovačević je prethodno bila ministarka rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, kao i direktorica Doma zdravlja u Danilovgradu.
– Moj cilj je da zajedno sa svim zaposlenima radimo na dva kolosjeka, da budu zadovoljni i pacijenti i zaposleni u zdravstvu. Premijer je jedan dio svog ekspozea posvetio zdravstvenom sistemu, sa čime se ja potpuno slažem, da ćemo raditi na vraćanju povjerenja građana u čitavi zdravstveni sistem i na poboljšanju životnog standarda zaposlenih u zdravstvu – izjavila je Kovačević.
Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević formirala je svoj tim, i za medicinskog direktora imenovala dr Snežanu Raspopović, za direktora Urgentnog centra dr Nermina Abdića i Centra za nauku dr Filipa Vukmirovića.
– Ostavila sam direktorima klinika da još malo razmisle ko bi mogao da bude glavna sestra. Vidjećemo narednih dana, ovo je za sada bilo hitno. Dr Snežana Raspopović je dugo godina radila na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Dr Nermin Abdić je ortoped na Klinici za ortopediju, a dr Filip Vukmirović je patolog, načelnik Odjenjelja patologije – kazala je Kovačević.