05. avgust – TIKA DONIRALA DOMU ZDRAVLJA PODGORICA ULTRAZVUČNI

0
276

FOTO 1Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Tika donirala je Domu zdravlja Podgorica savremen ginekološki ultrazvučni aparat, vrijedan 20 hiljada eura, koji će značajno doprinijeti unapređenju ovog vida dijagnostike. Aparat je instaliran u zdravstvenom objektu Doma zdravlja Podgorica u Tuzima, gdje se uz ultrazvučne preglede štitne žlijezde i dojki, od sada obavljaju i ginekološki ultrazvučni pregledi, čime je zaokržen ovaj vid dijagnostike na ovom području.
U zdravstvenom objektu Tuzi registrovano je oko 6.hiljada odraslih i 2.hiljade djece, a svakodnevno se obavi i do 200 pregleda.
Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip kazao je da se Turska trudi da bude prisutna na svim poljima u Crnoj Gori. – U svim segmentima gdje želimo da pomognemo, prati nas TIKA. Trudimo se da podržimo projekte na polju obrazovanja, poljoprivrede, zdravstva, i na drugim poljima. Nadam se da će ova donacija biti od koristi kako građanima Tuzi, tako i građanima Podgorice – kazao je ambasador Galip.
Mustafa Yazici, koordinator TIKA-e za Crnu Goru istakao je da TIKA na svaki način pokušava da popravi situaciju u Tuzima.