14. decembar – Centar za kardiologiju u novom ruhu

0
262

Klinički centar Crne Gore završio je rekonstrzkciju i opremanje Centra za kardiologiju. Projekat je realizovan najvećim dijelom iz donacija. Kako je saopšteno iz KCCG uloženo je oko 130.000 eura iz donacija i oko 40.000 iz sopstvenih sredstava.
Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević sa saradnicima i donatorima obišla je rekonstruisani Centar. Nakon obilaska Centra za kardiologiju ona se zahvalila donatorima što su omogućili realizaciju ovog važnog projekta.
– U Klinici za bolesti srca obezbijedili smo uslove na zadovoljstvo naših pacijenata, jer su nam oni u centru pažnje, i naravno zaposlenih, jer ako nemate zadovoljne pacijente i zadovoljne zaposlene onda imate problem – kazala je Kovačević ističući da je KCCG za godinu dana uz podršku Vlade Crne Gore i donatora unaprijedio uslove kako za boravak pacijenata, tako i za rad zaposlenih.
Kovačević je kazala da je ovo samo jedan u nizu ovogodišnjih projekata koje su realizovali, te uz nabavku nove savremene opreme značajno podigli kvalite liječenja pacijenata.
– U više navrata sam rekla da sam ponosna što sam na čelu ove ustanove i da ovdje rade posvećeni i časni ljudi, da se vodi briga o pružanju kvalitetene zdravstvene njege i da smo na račun toga rada dobili podršku Vlade, koja nam je dozvolila da imamo mogućnost da dobijemo sedam miliona eura za nabavku savremene opreme. Nekad vama i tih sedam miliona nije dovoljno da bi stvorili pristojne uslove i boravak i zaposlenih i naših pacijenata. Upravo to humano djelo, to vaše dobro djelo imali ste prilike danas da vidite, da smo vodili računa o svakom dinaru – kazala je Kovačević izražavajući još jednom veliku zahvalnost donatorima i poželivši njima i njihovim porodicama srećne nastupajuće praznike.
Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović se takođe zahvalio donatorima što su imali razumijevanja i što su svojim ulaganjima podržali ovaj projekat.
– Radovi na ovoj adaptaciji su trajali dva mjeseca i tokom tih dva mjeseca obezbijedili smo 130 hiljada sredstava iz donacija za samu adaptaciju od kojih je 53 hiljade za nabavku novog ultrazvučnog aparata koji nam je bio potreban. To je veliki iznos donacija. Adaptacija je obuhvatala kompletnu rekonstrukciju Koronarne jedinice sa njenim opremanjem, rekonstrukciju svih toaleta u Centru za kardiologiju, nabavku svih kreveta i natkasni, tako da smo time postigli da omogućimo i puno bolju radnu atmosferu za sve naše zaposlene, a svakako što je najvažnije, adekvatan boravak za pacijente i time podigli mogućnost njihovog liječenja na najveći nivo koji možemo trenutno da pružimo – pojasnio je dr Bulatović.