22. decembar – Dječjem odjeljenju u Nikšiću donirana oprema vrijedna 3.000 eura

0
254

Dječje odjeljenje nikšićke Opšte bolnice dobilo je medicinsku opremu vrijednu oko tri hiljade eura, koju im je donirala platna institucija Montenegro transfers koja se bavi pružanjem usluga Western union za Crnu Goru.
Izvršna direktorka te institucije u Crnoj Gori, Biljana Đoković, rekla je da svake godine opredjeljuju budžetom određeni iznos sredstava koje doniraju zdravstvenim ustanovama za liječenje djece u Crnoj Gori.
– Ove godine prepoznali smo potrebe Dječeg odjeljenja u Nikšiću, dok smo prethodne dvije donacije uručili Dječjim odjeljenjima bolnica u Rožajama i Beranama. Ova donacija je i prilika da čestitamo vrijedan jubilej 130 godina postojanja Opšte bolnice u Nikšiću – kazala je Đoković nakon uručenja opreme.
Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, dr Ilija Ašanin, rekao je da će dobijenim suksecionim aspiratorom, šestokanalnom EKG aparatom i infuzionom pumpom nadomjestiti dio nedostajuće opreme ili zamijeniti postojeću.
– I ta oprema pomoći će da našim najdražim pacijentima pružimo maksimalnu mogućnost za što brže izlječenje i što komforniji boravak u našoj Bolnici, na čemu smo posebno zahvalni donator – kazao je dr Ašanin, i podsjetio da je riječ o jednoj u nizu donacija Opštoj bolnici u Nikšiću.