22. novembar – Zajedničkim aktivnostima protiv nasilja nad ženama

0
249

Dom zdravlja Podgorica i Klinički centar Crne Gore zajedničkim aktivnostima obilježili su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Psihijatri i psiholozi dvije zdravstvene ustanove su u Poliklinici KCCG kratkim prezentacijama objašnjavali zainteresovanim građanima važnost prepoznavanja i sprječavanja bilo kojeg vida nasilja i dijelili propagandni i edukativni materijal koji se odnosi na prepoznavanje, prijavu i sprječavanje nasilja.

– Zadovoljstvo mi je što smo se okupili ovdje da budemo jedna karika u lancu institucija koje obilježavaju Dan borbe protiv nasilja nad ženama – rekla je dr Aleksandara Ražnatović, direktorica Klinike za psihijatriju KCCG ističući zajedničke aktivnosti KCCG i DZP.

– U Centru za mentalno zdravlje ono što mi radimo je pružanje psiholoških, socijalnih usluga našim pacijntkinjama i pacijnetima koji su pretrpjeli nasilje i koje imaju te psihičke smetnje ali takođe radimo psihosocijalni tretman nasilnika kojima se ta mjera pripisuje kao obavezni vid liječenja – kazala je dr Ljiljana Vučeljić, načelnica Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Podgorica.