22. oktobar – Legalizovati rad PZU za fizikalnu terapiju

0
268

Predstavnici Komore fizioterapeuta Crne Gore posjetili su privatnu zdravstvenu ustanovu za fizikalnu terapiju primarnog nivoa Fizio u Podgorici povodom početka rada ove ustanove.

U okviru istog prostora nalaze se dvije firme, jedna je zdravstvena ustanova za pružanje usluga iz oblasti fizioterapije, a druga beauty salon. Ustanova je opremljena najsavremenijim aparatima za pružanje tarapeutskih i beauty usluga.

– Komora nam je puno pomogla jer doneseni propisi 2006. godine se do skoro nijesu mogli realizovati. Sada je situacija drugačija i pozivam sve kolege da legalizuju svoj rad jer to je jedini ispravan put za kvalitetan posao, a na taj način poštujemo i svoju struku. Očekujemo da će do kraja godine biti usvojene izmjene i dopune Zakona o pružanju zdravstvenih usluga što će mnogim terapeutima olakšati posao – kazao je Jugoslav Vuksanović, fizioterapeut iz PZU Fizio.

Vlasnica ove ustanove Aleksandra Vuksanović je istakla da su posebno ponosni na odličan tim koji je visoko kvalifikovan za pružanje ovih zdravstvenih usluga i koji se konstantno usavršavaju.

– Uspjeli smo da ostavrimo sve što smo zamiaslili. Sredstva smo dobili od Investiciono razvojnog Fonda i za dva mjeseca koliko postojimo uspijevamo da organizujemo dobar i isplativ posao.

Čestitajući rad kolektivu PZU Fizio, predsjednik fiziterapeutske Komore Krsto Kovačević je uručio preporuku od Komore koja ukazuje da je rad te ustanove po svim zakonskim propisima.

– Vjerujem da će naša posjeta doprinijetu da i ostale naše kolege prepoznaju značaj registrovane fizikalne terapije na način koji je trenutno zakonski moguć. Komora ima u planu za sledeću godinu da uz privatnu praksu fizikalne terapije organizuje jedan specifičan softver, koji će obezbijediti Komora a za potrebe svih privatnih ustanova koje se bave fizikalnom terapijom, a u smislu vođenja medicinske dokumentacije, samim tim izdavanja fizioterapeutskih izvještaja i upotrebe na adekvatan način faksimila fizioterapeuta koja je zakonska obaveza u Crnoj Gori – najavio je Kovačević.