24. maj – U Delti počela vakcinacija

0
49

U šoping-molu Delta City svi građani Crne Gore mogu da se vakcinišu. U Delti su dostupne Sinofarm i AstraZeneca vakcine.

Vakcinacija se obavlja u posebno pripremljenom prostoru na okruglom atrijumu, svakog radnog dana i subotom od 10 sati do 22 sati, navodi se u saopštenju Delta sitija.

Novootvoreni punk obišle su ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorka Oana Kristina Popa i direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Danilo Jokić.

Ministarka je izrazila je zadovoljstvo zbog mogućnosti i prilike koja se pruža građanima otvranjem ovog punkta i pozvala na masovnu imunizaciju, ali i poštovanje epidemioloških mjera.

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa još jednom je potvrdila privrženost Evropske unije u borbi protiv koronavirusa crnogorskom zdravstvenom sistemu i pozvala građane da se vakcinišu kako bi svi zajedno što prije pobijedili pandemiju COVID19.

Dr Jokić, zahvalio je menadžmentu tržnog centra Delta City na ustupanju prostora za vakcinalni punkt i obećao osposobljavanje još još ovakvih mjesta, sve s ciljem što većeg obuhvata vakcinisanih protiv koronavirusa.