Homeopatija u prevenciji i liječenju gripa

0
557

Osim homeopatskih ljekova koji se koriste kada se pojave simptomi gripa, postoje i homeopatski ljekovi za prevenciju i ublažavanje simptomatoloske slike ako bolest nastupi. U Evropi i Sjevernoj Americi veoma popularan, najpripisivaniji, kako od strane homeopata, tako i od strane ljekara, a najprodavaniji homeopatski lijek u apotekama je OSCILLOCOCCINUM.

On se uobičajeno pripisuje radi imunizacije još u jesen sa jednokratnom upotrebom, obično jednom nedjeljno u roku od 6 konsekutivnih nedjelja.

INFLUENZINUM je homeopatski preparat koji se pravi od homeopatskog rastvora virusa Influence, izazivača epidemije u datoj sezoni gripe i miješa  se zajedno u jedan kombinovani lijek sa virusma influence prethodnih epidemija u svrhu imunizacije.

Oba lijeka, Oscillococcinum i Influenzinum mogu se uzeti na samom početku pojave simptoma gripe u svrhu liječenja i ublažavanja kako simptoma tako i posljedica prelezanog gripa. Mogu se kombinovati sa homeopatskim lijekom koji je indikovan kod pacijenta i individualno odabran prema njegovoj simptomatoloskoj slici, kako je gore navedeno i objašnjeno.

 

Dr Snežana Tomić, homeopat