Održan drugi crnogorski Sajam Medicine

0
346

U Podgorici je, od 4. do 6. decembra, u hotelu “Nikić”, održan drugi Sajam medicine, na kojem je održano oko 80 stručnih predavanja, uz štandovske prezentacije oko 50 učesnika javnih i privatnih zdravstvenih ustanova, farmaceutskih kompanija i veledrogerija.

U organizaciji magazina Medical CG, pod pokroviteljst­vom Ministarstva zdravlja Crne Gore i generalnim sponzorstvom veledrogerije Farmegra d.o.o., kao i podrškom farmaceutskih kompanija i veledrogerija, koja omogućava finansijsku održivost magazina Medical CG i njegovih pratećih projekata, u Podgorici je, u hotelu „Nikić”, održan drugi crnogorski Sajam medicine 4., 5. i 6. decembra 2013. godine.

Na sajmu je prezentovano oko 80 stručnih predavanja predstavnika javnih i privatnih zdravstvenih ustanova i institucija, farmaceutskih kompanija i veledrogerija iz Crne Gore, okruženja, Albanije, Grčke i SAD. Sa štandovskim prezentacijama, koje su bile namijenjene stručnoj i opštoj javnosti, na sajmu je učestvovalo oko 50 ustanova, organizacija i kompanija.

Naučni odbor sajma, na čelu sa prof. dr Slavicom Vujisić, direktoricom CEZANE (Centar za nauku) Kliničkog centra Crne Gore, organizator je stručnih predavanja, koja su se istovremeno odvijala u dvije sale za predavanja sva tri dana trajanja sajma.

U ime pokrovitelja sajma, Ministarstva zdravlja Crne Gore, manifestaciju je otvorila dr Mira Dašić Jovanovski, pomoćnica ministra zdravlja. – Učesnici i posjetioci će imati priliku i da čuju iskustva iz zdravstvenih ustanova iz regiona. Sajam medicine omogućava građanima da u direktnom razgovoru sa ljekarima, koji će predstavljati zdravstvene ustanove u kojima rade, dobiju savjete, preporuke i odgovore na pitanja koja se tiču njihovog zdravlja. Cilj sajma jeste da budu predstavljeni rezultati postignuti u prošloj godini i da se pojača stepen medicinske i zdravstvene edukacije, kako stručne, tako i laičke javnosti. Crnogorski Sajam medicine, koji je danas otvoren i trajaće naredna tri dana, idealna je prilika za afirmaciju zdravstvenih sistema i dostignuća u raznim oblastima – ocijenila je pomoćnica ministra zdravlja dr Mira Jovanovski Dašić. Ona je na otvaranju navela da će učesnici sajma narednih dana, kroz naučne sesije, imati priliku da čuju više od 80 interesantnih predavanja iz raznih oblasti medicine i farmakologije.