Uručene diplome drugoj generaciji farmaceuta

0
484

[heading size=”7”]Svečanost na Univerzitetu Crne Gore[/heading] Dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Refik Zejnilović uručio je 21. decembra na svečanosti u toj visokoškolskoj ustanovi u Podgorici, diplome drugoj generaciji studenata.

– Vi ste svojim radom u okolnostima kada nemamo sopstvenu zgradu fakulteta i odgovarajuće prateće sadržaje ostvarili zavidne rezultate. Sumarna ocjena 8,34 za sve diplomirane farmaceute predstavlja izvanredan uspjeh. To ste ostvarili u predviđenom roku položivši sve ispite i odbranivši završni rad. Danas, kada i formalno postajete akademski građani, želim da vam čestitam na jednoj savladanoj, velikoj životnoj prepreci. Sada ste bolje naoružani i sljedeće prepreke padaće lakše. Budite svjesni da imate diplome na koje možete biti ponosni i koje će vam otvoriti mnoge puteve. Na vama je da odaberete onaj koji će vaš život ispuniti radnim stvaralaštvom i zadovoljstvom. Očekujem od vas da tako nastavite i u budućem radu i stručnom usavršavanju – poručio je diplomcima prof. dr Zejnilović, nakon što je pozdravio brojne goste.

On je uoči uručenja diploma pročitao telegram čestitki dekanice Farmaceutskog fakulteta u Beogradu prof. dr Zorice Vujić, koja zbog ranije preuzetih obaveza nije mogla da prisustvuje svečanosti.

Farmaceutski fakultet Univerziteta Crne Gore osnovan je 2007/2008. godine, kao samostalni studijski program. Godine 2010. transformisan je u Farmaceutski fakultet, koji je 2011. akreditovan i reakreditovan od Savjeta za visoko obrazo­vanje Crne Gore. Nastavni plan u potpunosti je prilagođen novom procesu studiranja, prema Bolonjskoj deklaraciji. Studije traju pet godina, odnosno 10 semestara.