07. decembar – Novi aparat za magnentnu rezonancu

0
234

Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo je 400 hiljada eura za kupovinu aparata za magnetnu rezonancu za potrebe Instituta za bolesti djece (IBD) – rekao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.
On je kazao da je Vlada usvojila informaciju o potrebi nabavke i obezbjeđenju sredstava za nabavku magneta za potrebe IBD, sa predlogom ugovora između Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Udruženja privrednika Abu Dabija.
Dr Hrapović kazao da je zdravstvenom sistemu neophodno stalno unaprjeđenje tehnoloških kapaciteta, naročito u ustanovama koje pružaju visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje. Međutim, kako je naveo, u uslovima ograničenih raspoloživih finansijskih sredstava koja se izdvajaju za zdravstvo, veoma je teško odgovoriti svim zahtjevima za nabavku neophodne medicinske opreme aparata.
Ministar Hrapović je kazao da je ova donacija veoma značajna, naročito ako se ima u vidu da je ta vrsta magneta namijenjena za potrebe sve djece sa teritorije Crne Gore koja imaju potrebu za tim vidom dijagnostike.
– Uvjereni smo da ćemo novom opremom i aparatima biti u mogućnosti da u narednom periodu našim najmlađim pacijentima povećamo dostupnost i pružimo još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – dodao je Hrapović.